Muzica - Drumul lui Constantin
muzica drumul lui constantin

Muzica

Drumul lui Constantin Soundtrack este o poveste muzicală inpirată de călătoria lui Constantin Brâncuși pe jos, din România la Paris. Micro-albumul este compus din 3 piese, simbolizând plecarea (1903 Song), drumul (Walker) și destinația (Satiana Punk).

Piesele originale sunt compuse și produse de Florin Mura de la studioul Soundtellers din Chicago, iar pentru ilustrația muzicală s-a folosit o orchestră simfonică privată, Bow Tie Orchestra. Mixajul final aparține lui Adam Miller, Air Studios London.

Dâmboviţă apă rea
Goneşte mă din preajma ta
Lasă mă să mă duc…
În alte lumi să mă petrec
Ce mai ţii în dungat legat
De necazuri înecat
Mai sunt alte mai ca tine
Să le spui ? Că le ştii bine
Că ţi-o fi spus Dunărea
De Rin, de Tibru şi de Sena…

Constantin Brâncuși, 1903

1903 Song / Dâmboviță pleacă de la o poezie scrisă chiar de Constantin Brâncuși în 1903, probabil înainte de plecarea sa definitivă din București, poezie care deschide și cartea Drumul lui Constantin. Piesa este în curs de finalizare, vom face un update la începutul lui martie, după înregistrarea vocii cu dl. Tudor Chirilă.

A doua piesă (Walker) ne poartă de la Hobița la Paris în ritmul pașilor lui Constantin, prin dimineți mângâiate de rouă și nopți legănate de stele. Ca și Constantin, piesa are un moment de cumpănă la Basel. Pentru percuția acestei piese s-a înregistrat și utilizat un topor ancestral din județul Timiș.

Satiana Punk este o idee muzicală care pleacă de la realitatea strânsei prietenii dintre Erik Satie și Constantin Brâncuși și evoluează într-un tribut Daft Punk, un alt foarte cunoscut duo parizian care a dat lumii o artă plină de ciudățenii.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on